Aangenaam mr. Jorrit den Besten

 
“Het erfrecht en de afwikkeling van een erfenis is vaak ingewikkeld. Ik vind het mooi om families zo concreet mogelijk te helpen. In begrijpelijke taal. Het sociale aspect komt in geen enkel recht zo naar voren als in het erfrecht. Die kant drijft mij; daarom heb ik mij ontwikkeld als erfrechtspecialist.”

Het Erfrecht Bureau is een initiatief van erfrechtadvocaat en vereffenaar mr. Jorrit den Besten, werkzaam bij Stalenhoef & Van Haren Advocaten in Utrecht.

Mr. Jorrit den Besten werkt al ruim tien jaar in de erfrechtpraktijk en heeft gewerkt bij diverse advocatenkantoren en rechtsbijstandverzekeraars.

Ook heeft mr. Jorrit den Besten ervaring als afwikkelaar van nalatenschappen bij een grote Nederlandse Goede Doelen-instelling.

Naast (aspirant-)lid van de Vereniging van Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN) is mr. Jorrit den Besten ook lid van de Nederlandse Orde van Executeurs (NOVEX).

In december 2019 heeft mr. Jorrit den Besten de Leergang Vereffening van het Familie- en Erfrecht Instituut Nederland afgerond.

Duidelijk erfrechtadvies en een goede afwikkeling van uw erfenis

“Door de vergrijzing wordt er meer vermogen vererfd. Gezinssamenstellingen zijn anders dan 50 jaar geleden. Die situatie levert complexe erfenissen op en dat vraagt weer om een creatieve afwikkeling en advisering vooraf. Door mijn jarenlange ervaring heb ik het erfrecht van alle kanten meegemaakt. Ik ken de fiscale en belastingtechnische kant van het erfrecht ook goed. Zo doorzie ik snel het probleem als een klant bij mij zijn verhaal vertelt. Als advocaat ben je eigenlijk getraind als probleemoplosser. Graag leg ik de oplossing of het advies in begrijpelijke taal uit.”

Andere expertisegebieden

“Doordat ik actief ben in het erfrecht kom ik ook in aanraking met aanverwante rechtsgebieden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de uitvoering van een bewind voor het overlijden. Ook hebben steeds meer ouderen een volmacht afgegeven of een levenstestament gemaakt waar nogal eens juridische zaken spelen, zelfs na het overlijden.”

Voor iedereen

“Ik wil de drempel verlagen om bij een advocaat of notaris binnen te stappen bij het afwikkelen van een erfenis. De eerste afspraak bij het Erfrecht Bureau is dan ook altijd vrijblijvend. Wij helpen u graag met alle zaken rondom het erfrecht en de afwikkeling, vereffening en verdeling van erfenissen. Neem gerust contact op”

Tip

“Wat ik graag wil meegeven: denk bij elke nieuwe levensgebeurtenis – trouwen, scheiden, kinderen – na over later. Niet leuk, wel slim. Is alles goed geregeld wanneer u komt te overlijden? Zo niet, pas dan uw testament aan of laat er één opstellen door een notaris.”

Contact

Wilt u advies of begeleiding rondom de afwikkeling van een erfenis? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.