Aangenaam mr. Jorrit den Besten

 
“Het erfrecht en de afwikkeling van een erfenis is vaak ingewikkeld. Ik vind het mooi om families zo concreet mogelijk te helpen. In begrijpelijke taal. Het sociale aspect komt in geen enkel recht zo naar voren als in het erfrecht. Die kant drijft mij; daarom heb ik mij ontwikkeld als erfrechtspecialist.”

Het Erfrecht Bureau adviseert over erfrecht en bij de afwikkeling van erfenissen. Daarnaast heeft Jorrit den Besten veel ervaring opgedaan in aanverwante rechtsgebieden zoals bewind, curatele, mentorschap en zorg gerelateerde zaken rondom de betaling van eigen bijdrages aan het CAK voor de WMO of WLZ. Ook kunt u Jorrit inschakelen voor (tijdelijke) interim opdrachten op het gebied van erfrecht, boedelafwikkeling en executeurs/vereffenaarsdiensten.

Duidelijk erfrechtadvies en een goede afwikkeling van uw erfenis

“Door de vergrijzing wordt er meer vermogen vererfd. Gezinssamenstellingen zijn anders dan 50 jaar geleden. Die situatie levert complexe erfenissen op en dat vraagt weer om een creatieve afwikkeling en advisering vooraf. Door mijn jarenlange ervaring heb ik het erfrecht van alle kanten meegemaakt. Ik ken de fiscale en belastingtechnische kant van het erfrecht ook goed. Zo doorzie ik snel het probleem als een klant bij mij zijn verhaal vertelt. Als advocaat ben je eigenlijk getraind als probleemoplosser. Graag leg ik de oplossing of het advies in begrijpelijke taal uit.”

Andere expertisegebieden

“Doordat ik actief ben in het erfrecht kom ik ook in aanraking met aanverwante rechtsgebieden. Hierbij kan je denken aan de uitvoering van een bewind voor het overlijden of het leveren van zorg in het kader van de Wet Maatschappelijk Ondersteuning of Wet Langdurige Zorg en de vergoedingen daarvoor door het CAK. Ook hebben steeds meer ouderen een volmacht afgegeven of een levenstestament gemaakt waar nogal eens juridische zaken spelen, zelfs na het overlijden.”

Voor iedereen

“Ik wil de drempel verlagen om bij een notaris of specialist binnen te stappen bij (het regelen van) een erfenis. Het Erfrecht Bureau is uniek in Nederland en is er voor iedereen. Niet alleen bij een conflict. Juist óók om deze op voorhand te voorkomen of als u alleen advies wilt over een bepaald aspect. Ik help u graag met alle zaken rondom het erfrecht en de afwikkeling, vereffening en verdeling van erfenissen. Schroom niet om contact op te nemen!”

Tip

“Wat ik graag wil meegeven: denk bij elke nieuwe levensgebeurtenis – trouwen, scheiden, kinderen – na over later. Niet leuk, wel slim. Is alles goed geregeld wanneer u komt te overlijden? Zo niet, pas dan uw testament aan of laat er één opstellen door een notaris. Ik help u hier graag bij!”

Contact

Wilt u advies of begeleiding rondom de afwikkeling van een erfenis? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.